Putopisno predavanje: Dubai

Katerina i Ines.

U srijedu, 20. travnja, Fotoklub Kadar SB ugostio je Katerinu Vrančić i Ines Jurišić, članice Fotokluba Klik iz Sv. Nedelje, povodom putopisnog predavanja s njihovog putovanja u Dubai. Imali smo priliku čuti vrlo zanimljivo izlaganje popraćeno brojnim fotografijama. Svoja iskustva sa sedmodnevnog putovanja uspjele su dočarati detaljno i vrlo interesantno. Kroz priču provele su nas kroz povijest i običaje tog velikog grada koji danas broji više od 2.500.000 stanovnika. Skoro 80% stanovnika su stranci. Svojim fotografijama Ines i Katerina prenijele su kulturu življenja i pravila koja je nužno poštivati želiš li biti i ostati dobrodošao.

Iako se Dubai smatra jednim od najsigurnijih gradova na svijetu i stopa kriminala mu je ravna nuli, djevojke su bile na pristojnom odstojanju od, većinom, muških prolaznika. Žene se rijetko susreću na ulici, ali se zato mogu sresti u Dubai Mallu – jednom od najvećih tržnih centara na svijetu – centru svih zbivanja na kojem se možete uglavnom samo fotografirati jer za sve ostalo izdvojit ćete puno više novaca. Dubai Metro je najduži automatizirani željeznički sistem bez vozača. U pothodnicima istog nije bila potrebna duga ekspozicija pri fotografiranju jer doslovno zjape prazni.

Dubai se razvija iz dana u dan. Ovog trenutka u Dubaiju ima više od 400 visokih zgrada. Najveća fontana uz glazbenu izvedbu i s preko 6.600 svjetala nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Isto kao i Džamija šeika Zajeda koja se nalazi u Abu Dhabiju. Fotografije džamije meni su osobno jedne od fascinantnijih. Naše gošće su uspjele fotografijom prikazati veličinu, raskoš i ljepotu koja ju krasi.

Predavanje koje je započelo u 20.30h završilo je dva sata poslije. Dobra priča plus dobra fotografija neiscrpan su izvor znanja. Hvala djevojkama na dijeljenju svojih osobnih iskustava. Želimo im još puno novih avantura i novih priča na putevima koji ih čekaju.

You may also like...