Davor Miković (Frka)

Već od samog rođenja 1968. godine, u kući je zajedno s nama uvijek obitavao i neki fotoaparat. Otac, osim što je bio glazbenik, gajio je i veliku ljubav prema fotografiji, pa je to jednim dijelom prenosio i na mene. Negdje krajem sedamdesetih u kupatilu smo instalirali tamnu komoru (što se nikako nije svidjelo ženskom dijelu obitelji), i bio je to moj prvi susret s kemikalijama,  razvijanjem filma i pravljenjem fotografija. To je trajalo neko vrijeme dok nismo sav slobodni prostor u stanu ispunili kutijama s crno bijelim fotografijama. Moj prvi aparat s kojim sam fotkao po školskim ekskurzijama bio je Smena 8M. Nakon njega prošlo je tu svakakvih aparat od ruskog Zenita do Japanske Konice.

Prvi digitalni aparat, Sony P-32, kupujem početkom 2000-ih. Oduševljen memorijskom karticom, pregledom slika, kojekakvim programima za obradu i pregled slika, ubrzo zaboravljam analogiju i ona, što se mene tiče, odlazi u povijest. Polovicom 2000-ih upadam u društvo gdje se pretežito koriste SLR aparati i razgovorom zaključujem da će to biti moj sljedeći korak. Godine 2008. postajem vlasnik Olympusa E-420 i tada se zapravo počinjem pomalo ozbiljnije baviti fotografijom, ali sve u amaterskim okvirima te najvećim dijelom iz ljubavi.

Početkom 2014. godine Olympusa šaljem u mirovinu (ali ne trajnu), a na njegovo mjesto dolazi puno mlađi i tehnološki napredniji fotoaparat Nikon D600.

Sad sam član Fotokluba KadarSB i nadam se da ću u njemu ostvariti brojna prijateljstva, druženja i nova saznanja.

sketch___flickr_logo_by_breezy_the_pro-d6djonu