Fotografska radionica fotografiranja hrane

U srijedu 19. listopada Fotoklub Kadar SB organizirao je fotoradionicu slatko/slanih okusa tj. fotografiranje hrane. Uglavnom bazirani na slavonske delikatese, bio je pravi užitak upustiti se u izazov i hranu učiniti što zavodljivijom.

Nakon što smo poslušali uvodni dio o takvoj vrsti fotografije kroz koji nas je proveo Vlatko Šplihal, naši članovi, vrsni i iskusni stilisti u ophođenju s hranom, svojim su spretnim ručicama aranžirali dva stola. Slani i slatki. Na njima se moglo naći od kulina, slanine, domaćeg kruha, masti, luka do slasnih slastica, voća te slavonskih rekvizita koji su pripomogli obogaćivanju same fotografije. Dakle, ića i pića u izobilju.

U cilju da promatraču fotografijom probudimo želju za hranom, hrana prije svega treba izgledati prirodno. Boje hrane moraju biti pravilno prezentirane. Prenijeti miris koji se razlijegao oko nas, pravo je umijeće. Kako svaki izvor svjetla ima drugačiju temperaturu, mi smo ovaj put, u nedostatku dnevnog svjetla, koristili umjetnu rasvjetu i ostalu opremu da bi hranu prikazali onakvom kakva ona jeste. Tražeći kut iz kojeg bi mogli dobiti najbolju fotografiju, trudili smo se biti originalni.

Nakon dvosatnog klikanja nagradili smo se hranom lijepom kao slika. Radionica slatko/slanih okusa pokazala se i više nego odlična i zanimljiva.

You may also like...