Uvodna riječ

Zadovoljstvo mi je da kao predsjednik Fotokluba napišem nekoliko redaka u ime dobrodošlice svim članovima naše družine.

Poželio bih dobrodošlicu i svim ljudima dobre volje, prijateljima i ljubiteljima fotografije, koji će u budućnosti pratiti naš rad.

Veseli me činjenica  da se moj san (i ne samo moj) o fotoklubu u Slavonskom Brodu napokon ostvario. Znam da je to tek rupa u koju treba ugraditi temelj, a na temelju izgraditi nešto čvrsto, stabilno i trajno.Fotografija u Slavonskom Brodu ima dugu tradiciju. Davne 1934. g. fotoamateri toga doba osnovali su prvi fotoklub na ovim prostorima. Kako je priča započeta te davne godine završila? Hmm, moram priznati da nisam puno istraživao, ali činjenica je da se u današnje vrijeme sivila i recesije sa sjetom prisjećamo mnogih dobrih i lijepih stvari kojih više nema. Tako je i u slučaju fotokluba u Slavonskom Brodu.Složiti ćete se da gotovo nestvarno zvuči kako u današnje moderno doba grad od 60000 stanovnika nema udrugu koja bi na jednom mjestu okupila istomišljenike i entuzijaste s područja moderne fotografije.No kako god da bilo u daljnjoj prošlosti, u ovoj nešto bližoj petorica Brođana koje je spojila upravo ljubav prema fotografiji (Vlatko Šplihal, Tomislav Lačić, Prki Tomičević, Marko Ćurić i moja malenkost), čvrsto su odlučili promjeniti činjenicu da u Slavonskom Brodu ne egzistira fotoklub.14. 10. 2014., 80 godina nakon osnutka prvog fotokluba, održana je osnivačka skupština koja je kao rezultat iznjedrila “Fotoklub Kadar SB”.Sama ideja i misao vodilja  projekta je okupljanje Brođanki i Brođana fotoamatera i ljubitelja fotografije na jedno mjesto gdje ćemo zajedno raditi na unapređenju svijesti, znanja i tehnika u modernoj digitalnoj fotografiji. Grad Slavonski Brod kao i Zajednica tehničke kulture su nas podržali i pozdravili projekt te su nam ustupili zajedničke prostorije na korištenje.

Stoga pozivam sve vas fotoamatere bez obzira na dob, spol… bez obzira na to kakvom opremom trenutno raspolažete, a želite usvojiti nova znanja ili podijeliti već stečena da nam se ravnopravno pridružite u radu i izgradnji projekta fotokluba.

Sve detaljne informacije možete pronaći na našoj web odnosno facebook stranici, a slobodno nam se obratite s pitanjima na mail: fotoklub.kadarsb@gmail.com

Sastanci u obliku konstruktivnih radionica održavaju se svake srijede u prostorijama Zajednice tehničke kulture (Ulica dr. Vlatka Mačeka 16), u terminu 20:00 – 22:00 h.

 
 
Predsjednik Fotokluba Kadar SB,
Mario Boić

You may also like...