Portretna radionica

24.4.2015 u Centru mladih u Slavonskom Brodu održana je  radionica portretne fotografije sa studijskom rasvjetom.

Fotoklub Kadar SB u suradnji sa zajednicom tehničke kulture ugostio je ekipu predavača iz fotokluba Klik iz Svete Nedelje.

Gosti iz Zagrebačke županije  su osigurali: profesionalnu studijsku rasvjetu, pozadine i druge  potrepštine za improvizaciju studija.

Predavači  i moderatori : Roman Avdagić( predsjednik fotokluba Klik) i  Danijel Moćan( vrsan poznavalac i distributer rasvjetne opreme )svojski su se potrudili prenjeti dio svoga znanja i iskustva na sve okupljene, te im praktičnim savjetima pomoći u dobivanju što kvalitetnije fotografije.

Nakon uvodnog jednosatnog teoretsko  dijela , prešli smo s nestrpljenjem i puni očekivanja na praktični dio.

Uz dva glavna predavača  u gostima smo imali i dvije moderatorice predavanja Katerinu Vranić i Ines Jurišić, takođe članice fotokluba Klik.

Praktični dio u  fotografiji je onaj koji nekako ipak malo više  veseli i zbog kojeg se u gornjoj (maloj)dvorani Centra mladih naguralo četrdesetak ljudi,

uglavnom članova fotokluba Kadar SB, ali i članova fotokluba Zoom Našice koji su  ujedno bili i naši gosti na ovoj radionici.

Ljudi su se izmjenjivali  i nadopunjavali u pojedinim situacijama te pokušavali izvući najbolji portret iz tri mlade i lijepe djevojke koje su hrabro stale pred naše objektive.

U ugodnoj radnoj i edukativnoj  atmosferi vrijeme je brzo proletilo. Malo smo se okrijepili ,a oko 22:15  je došlo do pregrijavanja jednog rasvijetnog tijela (usljed neprekidnog rada) te nam je to bio jasan znak da se radionica polako privede kraju.

Zaključak na kraju priče je više nego uspiješno organiziran susret, a prije svega ugodno druženje sa ljudima sličnih interesa . Ovim putem u ime svih članova fotokluba Kadar SB,još jednom velika hvala našim modelima Antoniji Marceković, Lani Zirdum i našoj Marini Šmelhil Jerković koje su tako strpljivo pozirale i sjajno se priredile za fotografiranje.Također velika zahvala KKD I.Brlić-Mažuranić bez kojih radionice nebi niti bilo jer oni su osigurali prostor, i svakako još jednom velika hvala našim klikovcima s kojima nas veže posebna nit !

You may also like...