Kadrovci na Jankovcu

U nedjelju, 12. 7., članovi Fotokluba Kadar SB posjetili su poznato izletište u srcu Papuka – Jankovac; idealno mjesto za fotografiranje. Na odredište smo pristigli u 9,30. Popivši prvu jutarnju kavu u debeloj hladovini, zaputili smo se Grofovom stazom dugom 2,3 km. Put nas je doveo na izvor Jankovačkog potoka na kojem smo se zadržali, trudeći napraviti što kvalitetnije fotografije potoka. Staza vodi do groba grofa Jankovića i Maksimove špilje. Dio ekipe se vratio, a oni najuporniji slijedili su poučne table sve do dogovorenog ručka u 14,00.

Nakon ukusnog jela uslijedio je zasluženi odmor na proplanku uz pjev ptica i zvuke gitare. U 17,30 bili smo spremni za nastavak rada i šetnju do velikog slapa Skakavac. Fotografirajući razne motive, uživali smo u hladu bukove šume unatoč visokim temperaturama. Kod slapa, vidno osvježeni, lovili smo što bolji kadar, riskirajući kupanje u divljoj i ledenoj vodi. No, ništa nas nije moglo spriječiti da ustrajemo – sve za dobru fotografiju.

Nedjelju na Jankovcu priveli smo kraju u ranim večernjim satima. Dan je maksimalno iskorišten u dobrom društvu, fotografiranju prirodnih ljepota i upoznavanju s ljudima koji su izrazili želju da budu i sami fotografirani od članova našeg kluba.

You may also like...