FotOOko na 5

Brojna ekipa s FotOOka 2016.

Ovogodišnje 5. FotOOko u organizaciji Fotokluba Klik iz Svete Nedelje okupilo je više od tri stotine sudionika i zaljubljenika u fotografiju. Ovoga puta u Dvorcu Erdody u Kerestincu. Naravno da nikako nismo željeli propustiti ovaj događaj koji iz godine u godinu postaje sve bogatiji sadržajem. Tako smo u velikom broju krenuli putem Sv. Nedelje u ranim jutarnjim satima k našim prijateljima i domaćinima. Posebno nas veseli jer smo jedni od onih koje dočekaju zagrljajem.

Često se pitam ima li veselije ekipe u autobusu od Kadrovaca. Kao što sam napomenula unatoč ranojutarnjem polasku,te burnom vikendu, pospanost i umor brzo su nestali s naših lica. Smijeh i euforija zavladali su i atmosfera se podigla na zavidnu ljestvicu. Sretno smo stigli na odredište. Potom, prvo slijedi zagrljaj pa prijava, preuzimanje poklon vrećica, pojedinačno fotografiranje svih sudionika (ovaj put bez iznimke) i upoznavanje s ambijentom. Dvorac Erdody otvorio je svoje kapije, vrata i prozore, a iz dvorišnog dijela čula se glazba. Tko je bio DJ, ne znam, ali na izboru glazbe čestitam. Odmah u startu pažnju su nam privukli sponzori sa svojim novitetima. Prizma, Anigota, Canosa, Fototeh, Bratulić, pružili su informacije i mogućnost isprobavanja novih modela na zadovoljstvo svih. Čekajući zvanično otvorenje Fotooka uživali smo u izložbama Roberta Pavića, Fotokluba Klik te FotoFashion Overdose.

Nakon što nam je Roman Avdagić, predsjednik Fotokluba Klik, još jednom poželio dobrodošlicu, bilo je vrijeme da se podijelimo po unaprijed dogovorenim radionicama. Radionice su predvodili:

  • Mare Milin – minimalistička fotografija
  • Damir Senčar – sportska fotografija
  • Radomir Sarađen – portretna fotografija
  • Predrag Gostimirović – svadbena fotografija
  • Robert Mataković – fashion fotografija

Moj izbor bila je Mare Milin, ali vjerujem da je svaka od ponuđenih radionica imala svoju draž. Uz spomenute radionice organizacijski tim se pobrinuo da motiva za fotografiranje ne nedostaje. Imali smo priliku družiti se s vitezovima, dvorskim damama, predivnim fotomodelima, akrobatima i vatrogascima. Za sve prisutne bio je organiziran ukusan ručak pod vještom kulinarskom kuhačom Mrve. Zaista, ničega nije nedostajalo. Pivo je bilo hladno, kava je bila dobra, dan je bio sunčan, ljudi veseli. Što smo još mogli poželjeti? Možda, jedno profesionalno šminkanje?! Ma može i to, naravno. Sve može. Eto… takvi su naši Klikovci.

Bogat zabavni program potrajao je sve do večernjih sati. Bilo je teško pozdraviti se do sljedećeg viđenja, pa se opraštanje pomalo odužilo. Ili, kao što bi neki rekli: “Daj još jednu putnu!”. Tjedan dana poslije srce nam je puno, dojmovi se nisu slegli, zadovoljstvo ne krijemo. Hvala dragi domaćini što ste ispunili naša očekivanja. Organizacija je bila vrhunska, a iz godine u godinu prekrasno rastete. Drago mi je da imamo priliku rasti s vama. Očekujte nas i sljedeće godine, nadam se, u još većem broju.

You may also like...