Fotografijom kroz život uz Amera Kapetanovića

Amer Kapetanović, poznati i priznati sarajevski fotograf velikodušno se odazvao pozivu Fotokluba Kadar SB i 19. ožujka 2016. u punoj dvorani Gradske knjižnice Slavonski Brod održao predavanje o fotografiji. Iznoseći priče iz svog života kao i života ljudi oko sebe koji su ga inspirirali i podržali u njegovom radu, nerijetko se mogla opipati tišina u zraku među zainteresiranom publikom. Fascinirani pričom, vjerujem da će mnogi od nas prisutnih jednoga dana izdvojiti Amera kao svoga uzora.

Amer je prvenstveno čovjek velikog srca, koji se 2003. godine zainteresirao za fotografiju, a od 2008. kao freelance fotograf potpuno se predaje ovom zvanju. Od samog početka svaki projekt shvaća krajnje ozbiljno i postiže odlične rezultate u svijetu fotografije. Fotografija je njegov život i ono u čemu neizmjerno uživa. To se moglo vidjeti i kroz fotografije koje su se nizale preko projektora. Kroz njih smo uspjeli proniknuti u trenutak u kojem su ovjekovječene jer svaka je zabilježena s velikom strašću i emocijom. U njegovom fokusu je čovjek pa tek onda sve ostalo. Putujući svijetom, upoznavajući nove kulture, Amer ističe kako upoznaje sebe, te obogaćuje svoj duh  što mu je osobito važno. Uz mnoštvo dobrih savjeta o tome kako prijeći put i prepreke i postati dobar fotograf istaknula bih jednu koja me osobito zainteresirala, a to je: Iskačite iz pravila. Eksperimentirajte! No jedino poznavajući pravila možemo ih i kršiti.

Veliki fotograf, čovjek s licem i očima vječnog dječaka, unio je onaj sarajevski duh među sve prisutne. Vrijeme je doslovno iscurilo kroz priču kojom se Amer predao publici. Hvala svima koji su bili nazočni, a posebno se zahvaljujemo našim prijateljima iz Fotokluba Klik. Uvijek voljni i spremni dati podršku našem klubu, rame uz rame, rado se odazovu svakom našem pozivu.

Nakon predavanja Fotoklub Kadar SB organizirao je after party, te pripremio iznenađenje našem gostu povodom njegovog rođendana koji se dostojno obilježio iste večeri. Atmosfera je bila i više nego domaća, a raspoloženje na zavidnom nivou. Velika nam je čast bila ugostiti fotografa sa zavidnim iskustvom, širokim osmijehom i lijepom riječi za svakoga.

Amere, nadamo se da će ovo druženje prerasti u tradiciju, u niz zajedničkih susreta, druženja i fotografiranja. Ako si nekada u prolazu, svrati bolan na kafu, uvijek je netko od nas u gradu, skita se i fotografira. Do tada… sretno ti bilo na tvojim putima!

You may also like...