Četvrto FotOOko – Dan fotografije u Svetoj Nedelji

Ekipa našega Fotokluba na FotOOku.

U subotu, 26.rujna, svi putevi su vodili u Svetu Nedelju na četvrto FotOOko u organizaciji Fotokluba Klik.

U ranim jutarnjim satima naš mali, veseli autobus, sa sedamnaestak putnika, članova Fotokluba Kadar SB, kreće ispred trgovačkog centra Kaufland. Svi smo relativno uzbuđeni, pa je atmosfera adrenalinski nabrijana. Sve nas veže i vodi samo jedno; ljubav prema fotografiji i želja za novim fotografskim iskustvima.

Na odredište stižemo oko 10:00 gdje nas je raširenih ruku dočekala ekipa Fotokluba Klik. Registrirajući nas i podjelivši nam prikladne poklone, postali smo ponosni sudionici foto događaja pod nazivom FotOOko. Oko podneva naš domaćin i prijatelj Roman Avdagić ispred Fotokluba Klik otvorio je manifestaciju, pozdravio sve nazočne i zaželio dobar provod i još bolje fotografije.

Naime, 4. FotOOko sadržavalo je četiri teme koje su sudionici mogli obraditi: padobranci, longboard/kugle, kuruza na vrhu brega te vatra. Između navedenih tema za fotografiranje održano je i nekoliko korisnih i hvalevrijednih predavanja. Predavanja o pejzažnoj fotografiji održali su Davorin Mance i Filip Lučin. Zanimljiv dvojac prenio nam je vlastita iskustva i zanimljive anegdote popraćene sjajnim fotografskim uratcima i još jednom nas uvjerili da za dobru fotografiju ništa nije i ne smije biti teško.

Po završetku prvotnog predavanja zaputili smo se na fotosajam koji je bio stacioniran na svetonedeljskom trgu. U mnoštvu fotoopreme i foto noviteta različitih proizvođača svatko je mogao “pariti oči”, ali i ponoviti se sukladno svojim mogućnostima. Ljubazna Katerina Vrančić, uhvativši se mikrofona, lijepo nas je zamolila da se zaputimo prema svetonedeljskim bregima. Svladavši, ne baš kao od šale, uzbrdice… i uzbrdice i uzbrdicamanikadkraja, pristigli smo na vidikovac na kojem nas je čekalo mudro društvo koje se koristilo svojim limenim ljubimcima u svladavanju brega, te rashlađeno piće i slastan gulaš. Poslije okrijepe i sunce nas je počastilo svojim izlaskom i dodalo svjetlosti na šarene balone od sapunice koji su krasili kukuruzno polje. Nakon dobrog druženja, fotografiranja druge teme, stjecanja novih prijateljstava i razmjene dobara (kapa), zaputili smo se nizbrdo, što je bilo puno brže, ljepše, ugodnije i zanimljivije.

U 17:15 predavanja na temu putopisne fotografije održao je Amer Kapetanović. Na svoj duhovit način uspio je prenijeti svoja iskustva na opće veselje svih prisutnih. O koncertnoj fotografiji govorili su nam Branimir Butković i Matilda Rudec.

U večernjim satima događaju su pridonijeli vješti igrači s vatrom koji su uz glazbu izvodili vatrene točke dok su ih zaljubljenici u dobar kadar okružili sa svih strana, ciljajući iz svojih objektiva, u želji za što “vatrenijim” fotografijama. Cjelodnevni program na samome kraju začinili su izvođači Mor(ž), Fundament i Mojo Stuff Band s odličnom glazbom. Dok su se tonovi širili malenim trgom, naša mala družina spremala se natrag za Slavonski Brod. Domaćini su ispunili sva naša očekivanja i u naša srca usadili jedno divno sjećanje na FotOOko 2015.

Jedno veliko hvala svima i naravno… vidimo se i slijedeće godine na “jubilarnom” petom FotOOku.

You may also like...