Otvorenje zajedničke izložbe fotografija

Ekipa na okupu.

Mjesto radnje: Galerija Ružić, Slavonski Brod

Vrijeme radnje: 16.prosinca 2015 u 19:00h

Tema: Otvorenje zajedničke izložbe fotografija Fotokluba Kadar SB

S velikim oduševljenjem i još uvijek pod dojmom prekrasne večeri, pišem ovaj članak kao osvrt na dan koji je ostao iza nas u lijepom sjećanju. Bila bih najsretnija kada bih mogla kroz riječi dočarati sve te emocije članova Fotokluba Kadar SB, ali to će zasigurno upotpuniti naš Marko Ćurić svojim fotografskim osvrtom. S velikom radošću dočekali smo ovaj, nama, vrlo važan dan i proslavili ga u ugodnom okruženju prisutnih gostiju, koji su odvojili vrijeme i odazvali se našem pozivu.

Povodom obilježavanja prvog rođendana Fotokluba u Galeriji Ružić okupio se veliki broj uzvanika i potvrdio da naš grad voli, cijeni i spreman je dati podršku za ovakav stil umjetnosti. Bilo je prekrasno vidjeti sva ta znatiželjna lica koja su s nestrpljenjem čekala otvorenje izložbe, koju je svojim voditeljskim umijećem predvodio Mario Jurković. Daria Rac svojim je glasom i glazbenim talentom dokazala da se ovakva zbivanja mogu podići još jednu ljestvicu više. Stoga joj ovim putem neizmjerno zahvaljujem na gostovanju, u ime svih članova Fotokluba Kadar SB. Nakon uvodnog dijela programa riječ je dobio i naš predsjednik kluba Mario Boić, te se srdačno zahvalio svima prisutnima kao i našem suradniku Galeriji Ružić, te prijateljima kluba: Kuća Piva, Zajednica Tehničke Kulture, Đuro Đaković – TEP koji su nesebično pomagali i dali svoj doprinos istome. Završnu riječ imao je prijatelj, suradnik i novinar-fotoreporter Posavske Hrvatske, Darko Janković, koji je sve prisutne uputio prema izložbenom prostoru i time zvanično proglasio izložbu otvorenom.

Poglede prisutnih plijenile su fotografije dvadeset autora. Od portreta, makro fotografije, pejzaža, ulične fotografije, posjetitelji su se mogli uvjeriti u kvalitetu našeg rada, a ujedno se nadam da smo bar djelimice uspjeli prenijeti tu dozu ljubavi, truda, volje koju ulažemo u fotografiranje. Izabranih osamdeset fotografija predočuje raznolikost fotografske scene, te jasno donosi naše osobne pristupe svakoj od njih. U sadašnjosti, kada se doista živi brzo, kada nam vrijeme nemilosrdno protječe kroz prste, svaki zabilježeni trenutak fotoaparatom od neprocjenjive je vrijednosti.

Također, veliko zadovoljstvo bilo nam je počastiti sve goste raznolikim izborom hrane i pića u kojima su, nadam se uživali, jer smo ih mi s užitkom pripremali.

Naš ponosni tim Fotokluba nastavio je druženje u Kući Piva u večernjim satima gdje smo imali priliku još jednom nazdraviti našem radu, dosadašnjem uspjehu i sreći što se tako nesebično imamo i jedni druge u radu podupiremo. Ovo je naš prvi rođendan, koji će, vjerujem, prerasti u tradiciju.

Važno je napomenuti, za sve koji nisu bili u mogućnosti biti na otvorenju, da je izložba fotografija otvorena do 29. siječnja 2016, zaključno s Noći muzeja, gdje će biti upriličeno humanitarno fotografiranje građana, koji će svoje fotografije moći preuzeti na web stranicama Fotokluba Kadar SB.

Još jednom, veliko HVALA svima!

You may also like...