Osvrt na fotografsku radionicu

U nedjelju, 29. ožujka, u brodskoj Tvrđavi održana je biciklistička utrka naziva XCC FESTUNG 2015. kojoj je prisustvovao naš Fotoklub s fotografskom radionicom. Unaprijed je bilo dogovoreno vrijeme sastanka te zadano dva zadatka za fotografiranje na koje je trebalo obratiti posebnu pažnju: napraviti dobru panning fotografiju te uhvatiti brzog biciklista i zamrznuti ga u pokretu.

Prije samoga starta ekipa se okupila te smo se prisjetili i ponovili one dijelove Vlatkovih predavanja koji su nam bili bitni za fotografiranje ovakvoga specifičnoga događaja, te na one predložene smjernice odnosno načine rada fotoaparata o kojima smo razgovarali srijedu prije.

Fotografirati ovakav događaj svakako nije jednostavno, pogotovo ne početnicima. Možda je čak i demotivirajuć. Nekima vjerojatno nije ni interesantno niti ih privlači sportska fotografija, i to je razumljivo. No, biciklisti prolaze velikom brzinom, nema poziranja i namještanja; zbog oblačnog vremena i fotografiranja u mračnijim prostorima moramo raditi kompromise pri postavljanju načina rada fotoaparata. Možemo se nadati da će sljedeći biciklist proći stazom i kroz kadar baš onako kako smo zamislili, a dok on dođe moramo na brzinu promijeniti postavke fotoaparata na neke bolje. Sigurno smo trebali krenuti s nekom jednostavnijom radionicom, no nismo htjeli propustiti ovako interesantan događaj te priliku za druženje s fotoprijateljima i prijateljicama.

U srijedu nakon radionice na druženje smo ponijeli fotografije te ih analizirali.

Fotografije druženja su u galeriji:

You may also like...