Foto radionica EMA (Edukativna muzejska akcija)

Tanja s mladim fotografima.

Povodom obilježavanja Međunarodnog Dana muzeja (18. svibnja) Galerija umjetnina grada Slavonskoga Broda sudjeluje u projektu Edukativna muzejska akcija (EMA).

EMA ima tradiciju koja je duga 21 godinu. U razdoblju od 18. travnja do 18. svibnja pripremili su niz muzejskih programa za sve uzraste. Organizirane su i nagradne igre u kojima se mogu osvojiti vrijedne nagrade.

Ove godine tema je KLIK na Kulturni krajoLIK. Zadatak je pronaći i zabilježiti svojim kamerama dojmljive kulturne krajolike Hrvatske, a one najuspješnije biti će nagrađene.

Romana Tekić i Dajana Breznik, autorice programa iz Galerije Ružić, osmislile su zanimljivu radionicu  za učenike 4.e razreda Osnovne škole “Antun Mihanović” iz Slavonskog Broda. Djeca su podijeljena u tri skupine, koje su uz pomoć fotografa-mentora odabrali motiv za koji smatraju da najbolje predstavlja brodski kulturni krajolik. Taj se motiv fotografski interpretira, a ponajbolji radovi završili bi kao motiv na suvenirima-razglednicama koje će biti tiskane.

Još jednom Galerija Ružić za suradnju se obratila Fotoklubu Kadar SB. Tako su članovi Fotokluba Mario Boić, Tomislav Lačić i Tanja Pifar ovaj puta imali priliku biti mentori u natjecanju za najbolju fotografiju. S obzirom na vremenske neprilike obišli su samo Tvrđavu Brod u potrazi za dobrim kadrom i motivom. Dobro se zabavljajući sigurna sam da su odradili dobar posao.

U srijedu, 18. svibnja, na Međunarodni dan muzeja, u Galeriji Ružić bit će upriličena izložba svih fotografija koje su fotografirala ova radišna djeca. Ni kiša ih nije omela u njihovom trudu i radu.

Stoga dođite i posjetite ovu zanimljivu izložbu. Ulaz u sve muzeje i srodne institucije je besplatan za sve posjetitelje.

Radove učenika možete pogledati na Facebook događaju Galerije Ružić te dati svoj lajk. Tri fotografije s najviše lajkova idu u finale, a o konačnom pobjedniku odlučit će tročlani žiri.

You may also like...