Tomislav Lačić (Originalni Digitalni)

Mnogima poznatiji pod nadimkom Originalni Digitalni, fotografijom se bavim već dulji niz godina. Počelo je to prije petnaestak godina kada sam s ekipom dizao Hiphop u Slavonskome Brodu; izrađivao plakate za partije, fotografirao nastupe i snimao videospotove. Fotografiralo se i snimalo spotove čime god se tada moglo dočepati.

Tek 2012. kupio sam pravi DSLR fotoaparat kojime sam dotad usvojena znanja i kvalitetu uradaka mogao dići na višu razinu. Od tada je fotoaparat uvijek negdje u dohvatu ruke, spreman. Baterija puna, memorijska kartica formatirana.

Već sam neke nagrade i priznanja osvojio sa svojim foto i video uratcima, ali najviše volim fotografijom se baviti čisto za svoje uživanje, amaterski. Trenutno me najviše ispunjava ulična fotografija i često me se može naći na ulicama i tržnici Slavonskoga Broda kako ganjam te posebne trenutke svakodnevice. O svojim fotografskim pustolovinama pokušavam pisati na svome blogu, što mi ne ide tako dobro kao fotografiranje.

U proljeće 2016. dovršio sam svoj trogodišnji fotografski projekt i ukoričio ga u fotoknjigu naziva Stotinu stranaca. Fotoknjiga sadrži osamdesetak crno-bijelih uličnih portreta meni potpunih stranaca. Ako želiš prolistati knjigu, porazgovarati i prošetati sa mnom, svakako mi se javi na blogu ili Facebooku. Smislit ćemo nešto.

sketch___flickr_logo_by_breezy_the_pro-d6djonu